Η παραδοσιακή γαλοπούλα μπορεί να γίνει ένα όμορφο, γεμιστό ρολό με σάλτσα μελιού και να σερβιριστεί με πιλάφι. Μαγειρεύεται πιο εύκολα και σίγουρα δείχνει πολύ εντυπωσιακή!
Προετοιμασία 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 60 λεπτά
Μερίδες: 6
Υλικά
1 ρολό γαλοπούλας περίπου 1½ κιλό, γεμισμένο με κάστανο, κουκουνάρι και κάσιους, Μπούμπας
30 ml ελαιόλαδο
4-5 κλωναράκια θυμάρι, φρέσκο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα μελιού
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
120 γρ. μέλι θυμαρίσιο
60 ml νερό
2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
Για το πιλάφι
500 γρ. ρύζι γλασέ Χαλάστρας
1.200 ml ζωμό κότας, καυτό
30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
40 ml ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
50 ml μπράντι
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
40 γρ. σταφίδες μαύρες Κορινθιακές
40 γρ. καλαμπόκι, ψημένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής